Home » Tehnologija » “Otkrijte “najuznemirujuću web-stranicu umjetne inteligencije”

“Otkrijte “najuznemirujuću web-stranicu umjetne inteligencije”

Image by Freepik

Otkrijte fascinantan svijet PimEyes-a, web-stranice nazvane “najuznemirujućom web-stranicom umjetne inteligencije” koja koristi naprednu tehnologiju pretraživanja kako bi pronašla svaku moguću sliku osobe na internetu. Mnogi su ga nazvali čudnim alatom koji izaziva ovisnost.

PimEyes radi tako što omogućava korisnicima da pretražuju Internet kako bi pronašli bilo koju sliku koja je povezana s njihovim identitetom. Uprkos mogućnosti praćenja slika na Internetu, postoji i zabrinutost zbog moguće zloupotrebe takvog alata.

Korisnici su podijeljeni u mišljenjima. Dok neki vide potencijal u korištenju PimEyes-a za kontrolu korištenja vlastite slike na mreži i otkrivanje neovlaštene upotrebe, drugi izražavaju zabrinutost zbog privatnosti i mogućnosti zloupotrebe.

PimEyes omogućava korisnicima da zatraže uklanjanje svojih slika iz pretraživanja, ali ovaj proces zahtijeva provjeru identiteta putem lične karte ili pasoša. Uz to, postoji i PROtect opcija pretplate koja pruža dodatnu sigurnost, ali košta 88 EUR mjesečno, dok “Advanced” verzija može dostići i do 333 EUR.

Dok neki korisnici hvale PimEyes zbog njegove vrijednosti u pronalaženju i kontroli slika na Internetu, drugi izražavaju osjećaj nelagode zbog široko rasprostranjene dostupnosti takvog alata. Saznajte više o korisničkim iskustvima i potencijalnim izazovima koje donosi PimEyes. Budite informirani i svjesni svog digitalnog prisustva!

Vrh stranice