Home » Igre » Procurila igra GTA 6: Sin programera podigao prašinu

Procurila igra GTA 6: Sin programera podigao prašinu

Očekivano izdanje GTA VI odgođeno za 2026. usred izazova u razvoju.

Uprkos planiranom trejleru, curenje informacija o nadolazećem GTA 6 ne prestaje. Najnovije curenje dolazi od sina jednog od programera Rockstar Gamesa, koji je podijelio tajnu igru ​​na mreži, dajući nam bliži pogled na otvoreni svijet igre.

Iako su Rockstarovi napori da povuče curenja sa interneta bili neumoljivi, ovaj tvit za sada ostaje netaknut. Video je zamagljen, pa je teško potvrditi realnost igre ili se radi o sofisticiranom triku, u koji neki počinju da sumnjaju.

Neki tvrde da je curenje vjerovatno lažno jer grafika igre podsjeća na GTA V, dok drugi tvrde da prepoznaju neke lokacije iz Vice Cityja u pozadini. Dok je potvrđeno da će GTA VI biti smješten u Vice Cityju, postoje glasine o dodatnim gradovima kao što su Los Santos ili Liberty City.

Rockstar je nedavno najavio da će podijeliti cijeli trejler za igru ​​5. decembra. Ako se informacije koje su procurile poklapaju sa onim što ćemo vidjeti u trejleru, to bi značilo da su autentične, što bi moglo predstavljati probleme za Rockstar programera koji je uključen.

Dok čekamo više informacija, fanovi izražavaju svoje stavove o curenju igre uoči zvaničnog otkrivanja. Vjerujući da će više curenja natjerati Rockstar da uloži više napora u njihovo uklanjanje, postoji zabrinutost da bi to moglo oduzeti vrijeme od rada na samoj igrici.

Nadamo se da programer neće pretrpjeti prevelike posljedice ako se ispostavi da je curenje autentično, iako je s obzirom na reputaciju serije Grand Theft Auto takav scenario malo vjerojatan.

Vrh stranice