Home » Igre » GameScent AI uređaj: puši se dok igraš!

GameScent AI uređaj: puši se dok igraš!

Futuristički uređaj GameScent koji emituje mirise, povezan s računarom i gaming konzolom u modernom gaming okruženju, simbolizirajući integraciju mirisa u svijet video igara.

Osjetite revoluciju u igranju: GameScent AI uređaj donosi mirise u vaš gaming svijet

GameScent predstavlja pionirski tehnološki proizvod, koji kroz moć veštačke inteligencije pruža igračima jedinstveno senzorno iskustvo, omogućavajući im da osjete mirise iz svojih omiljenih video igara. Ovaj inovativni AI uređaj, koji je trenutno u postupku patentiranja, obećava revoluciju u načinu na koji doživljavamo gaming, dodajući novu dimenziju interaktivnosti.

Kako GameScent mijenja igračko iskustvo

Uz GameScent, igrači se mogu potpuno uroniti u svijet igre, gdje mirisi poput baruta iz pucnjave ili svježine nakon kišne oluje postaju dio igračkog doživljaja. Uređaj koristi napredne AI algoritme za analizu zvučnih signala iz igre i na temelju njih oslobađa odgovarajuće mirise, čime se dodatno pojačava realnost virtuelne stvarnosti.

Tehničke specifikacije i kompatibilnost

GameScent je dizajniran kao kompaktan uređaj koji se može lako povezati s različitim gaming platformama, uključujući PC, konzole i VR sisteme, putem HDMI ili 3,5 mm audio ulaza. Sustav zamenljivih kertridža omogućava kontinuiranu izmjenu mirisa, dok opcija Clean Air čisti zrak od prethodnih mirisa, osiguravajući da igračko okruženje ostane svježe.

Dugoročni efekti mirisa na igračko iskustvo

Prema istraživanjima, mirisi imaju snažan utjecaj na dugoročno pamćenje, što GameScent koristi za obogaćivanje igračkog iskustva. Kao što je predsjednik GameScenta, Casey Bunce, istaknuo, cilj je stvoriti uzbudljivija i nezaboravnija igračka iskustva.

Dostupni mirisi i budući planovi

GameScent nudi širok spektar mirisa, uključujući Pucanj, Eksplozija, Trke, Clean Air, Oluja, i Šuma, s planovima za proširenje ponude. Neki od predstojećih mirisa uključuju Sportska arena, Krv, i Sveže posečena trava.

Gdje kupiti GameScent

GameScent je dostupan za kupnju preko vodećih trgovina kao što su Amazon, Walmart, Best Buy i GameStop, po cijeni od oko 180 dolara.

Vrh stranice