Home » Serije/filmovi » Potvrđena druga sezona Fallout TV serije

Potvrđena druga sezona Fallout TV serije

Nakon što je prva sezona Fallout TV serije, koju producira Amazon, primila izuzetno pozitivne kritike i ostvarila veliki uspjeh, s nestrpljenjem je dočekana vijest o potvrđivanju druge sezone.

Samo sedmicu nakon premijere prve sezone, Amazon je službeno objavio da će Fallout TV serija dobiti svoju drugu sezonu. Ova vijest dolazi kao odgovor na veliki interes i pozitivne reakcije koje su pratile prvu sezonu, potvrđujući Amazonovu predanost projektu i želju za daljnjim razvojem ovog post-apokaliptičnog svijeta.

Preseljenje snimanja u Kaliforniju

Zanimljiv detalj u vezi s drugom sezonom je i odluka o preseljenju lokacije snimanja u Kaliforniju. Ovaj potez ne samo da će autentičnije dočarati radnju serije, koja se odvija upravo u ovom regionu, već će Amazonu omogućiti i značajne poreske olakšice. Konkretno, kompanija će profitirati od olakšica u iznosu od 25 miliona dolara, što dodatno naglašava strateški pristup Amazona u produkciji serije.

Reakcije i očekivanja

Oduševljenje među fanovima i kritičarima nije jenjalo od trenutka kada je prva sezona završila. Očekivanja su visoka, a mnogi se nadaju da će druga sezona dublje zaroniti u složeni svijet Fallouta, istražujući nove priče i likove koji obitavaju u post-nuklearnom okruženju.

 

 

Vrh stranice