Home » Igre » Rockstar potvrdio: GTA VI izlazi sljedeću jesen

Rockstar potvrdio: GTA VI izlazi sljedeću jesen

S nevjerojatnim iščekivanjem i uzbuđenjem, gaming zajednica je konačno dočekala trenutak kada je Rockstar službeno potvrdio izlazak Grand Theft Auto VI.

Nakon godina spekulacija i brojnih glasina, dugoočekivani nastavak jednog od najuspješnijih gaming serijala svih vremena stiže sljedeću jesen. U financijskom izvješću objavljenom u prosincu 2023. godine, Strauss Zelnick, izvršni direktor Take-Two Interactivea, otkrio je da će GTA VI biti dostupan igračima na jesen 2025. godine. Ovo je vijest koja je odjeknula poput bombe u gaming svijetu, donoseći radost i olakšanje milijunima obožavatelja širom svijeta.

Trailer koji je zatalasao internet

Decembar 2023. godine bio je mjesec kada su društvene mreže doslovno eksplodirale. Rockstar je objavio prvi trailer za GTA VI, koji je u kratkom vremenu prikupio milijune pregleda. U traileru, koji je pun akcije i napetih scena, najavljeno je da će igra izaći već sljedeće godine. To je bio dovoljan razlog za početak spekulacija i nagađanja među fanovima. S obzirom na to da godina ima četiri kvartala, mnogi su se pitali kada tačno mogu očekivati igru na svojim konzolama.

Potvrda iz vrha kompanije

Srećom po sve nestrpljive igrače, Strauss Zelnick, izvršni direktor Take-Two Interactivea, riješio je sve dileme. U svom financijskom izvješću, jasno je naveo da će GTA VI biti dostupan na jesen 2025. godine. Ovo je prvi put da je iz vrha kompanije stigla službena potvrda o datumu izlaska, čime su završene sve spekulacije. Ova vijest donosi veliku radost svim fanovima koji su godinama čekali nastavak avantura u GTA svijetu.

Protagonisti i mjesto radnje

GTA VI će donijeti potpuno nove protagoniste, Luciju i Jasona. Radnja igre će se odvijati u fiktivnom Miamiju, poznatom kao Vice City. Developeri su potvrdili da će područje igranja biti najveće do sada, čime će igrači imati priliku istraživati ogromnu mapu punu avantura i nepoznatih izazova. Igra će biti dostupna na Xbox Series X i S, te na PlayStationu 5, dok se očekuje da će verzija za PC stići nešto kasnije. Ovo će svakako biti najveći i najambiciozniji projekt Rockstara do sada.

Inovacije i poboljšanja

Očekuje se da će GTA VI donijeti niz inovacija i poboljšanja u odnosu na prethodne igre. Developeri su najavili da će grafika biti na najvišem nivou, koristeći najnovije tehnologije kako bi pružili nevjerojatno realističan vizualni doživljaj. Pored toga, gameplay će biti bogatiji i dinamičniji, sa većim brojem misija, sporednih zadataka i interaktivnih elemenata. Sve ovo doprinosi stvaranju igre koja će, bez sumnje, postaviti nove standarde u gaming industriji.

Reakcije fanova i očekivanja

Fanovi širom svijeta reagirali su s oduševljenjem na vijest o izlasku GTA VI. Na društvenim mrežama, forumi i gaming portali preplavljeni su komentarima i diskusijama o novoj igri. Očekivanja su izuzetno visoka, ali Rockstar je poznat po svojoj sposobnosti da uvijek iznova iznenadi i oduševi svoju publiku. Svaki novi detalj koji se pojavi izaziva lavinu reakcija i dodatno podiže uzbuđenje. Nema sumnje da će GTA VI biti jedna od najprodavanijih i najigranijih igara svih vremena.

 

GTA VI izlazi sljedeću jesen, donoseći sa sobom sve ono što su fanovi godinama priželjkivali. S novim protagonistima, najvećom mapom do sada i nizom inovacija, ova igra obećava nezaboravno iskustvo. S obzirom na sve najave i očekivanja, jasno je da nas čeka jedan od najvećih gaming događaja u narednim godinama. Rockstar je ponovno uspio, a fanovi širom svijeta s nestrpljenjem iščekuju jesen 2025. godine kako bi zakoračili u novi svijet Grand Theft Auta.

Vrh stranice