Home » Igre » Red Dead Redemption Dostupan na PC

Red Dead Redemption Dostupan na PC

Red Dead Redemption konačno dostupan na PC nakon 13 godina

Red Dead Redemption, igra koja je definisala jednu cijelu generaciju ljubitelja video igara, konačno je postala igriva na PC-u nakon više od decenije čekanja. Ova vest dolazi kao veliko olakšanje za mnoge fanove koji su godinama željeli iskusiti divlji zapad na svojim računarima.

Red Dead Redemption – Od Konzola do PC-a

Izdana 2010. godine za PlayStation 3 i Xbox 360, Red Dead Redemption je brzo stekao status jedne od najboljih video igara svih vremena. Uz visoke ocjene na Metacriticu i milione zadovoljnih igrača, bilo je samo pitanje vremena kada će igra doći na PC.

Kako igrati RDR na PC-u?

Do nedavno, PC igrači su mogli samo sanjati o igranju Red Dead Redemptiona. Međutim, zahvaljujući napretku u tehnologiji emulacije, igra je sada dostupna i na ovoj platformi. Emulatori kao što su Yuzu i Ryujinx omogućili su da se verzija igre za Nintendo Switch može igrati na PC-u. Ovo otvara vrata za mnoge koji žele doživjeti igru u novom svjetlu.

Performanse i Iskustvo Igranja

Iako je emulirana verzija igre zaključana na 30 fps, PC igrači mogu uživati u otključanom framerate-u, što omogućava bolje i glađe igranje. Ipak, treba napomenuti da emulacija može donijeti neke tehničke probleme, kao što su padovi ispod 60 fps, što može uticati na fluidnost igre.

Budućnost RDR na PC-u

Iako službeni PC port još uvijek nije najavljen, ova alternativa pruža fanovima priliku da iskuse igru dok čekaju mogući službeni izlazak. S obzirom na uspjeh emulacije i interes zajednice, možemo biti optimistični da će Rockstar Games možda razmotriti izdavanje Red Dead Redemptiona i na PC-u.

 

Vrh stranice