Home » Igre » Destiny 2 Lightfall: Šta Nas Čeka Nakon The Witch Queen?

Destiny 2 Lightfall: Šta Nas Čeka Nakon The Witch Queen?

Izvor fotografije:steam

Destiny 2: Lightfall je sljedeće proširenje igre nakon The Witch Queen. Evo svega što znamo o Lightfall-u do sada, uključujući njegov datum izlaska, trejler, priču i podklasu Strand. 

Ekspanzija Witch Queen za Destiny 2 je nedvojbeno bila vrhunac igre, ali njen kraj je postavio mnoga pitanja na koja još nemamo odgovore. Sljedeća ekspanzija igre, Lightfall, ima mnogo toga da ispuni, ali veliki dio ostaje obavijen velom misterije.

Dok je ekspanzija prvobitno trebala biti kraj trenutne sage Destiny “Light and Darkness”, sada će dovesti do Destiny 2: The Final Shape , još jedne ekspanzije koju je otkrio Bungie.

Za sada, ipak, pogledajmo sve što znamo o Lightfall-u prije njegovog lansiranja sljedećeg mjeseca.

Datum izlaska i vrijeme lansiranja Destiny 2 Lightfall

Lightfall će službeno biti lansiran 28. februara 2023. Ekspanzija je prvobitno trebala biti lansirana 2022. godine, a prethodna “The Witch Queenstiže 2021. godine. Međutim, pomjerena je  za 2022. godinu.

Destiny 2 Lightfall: Platforme

Prema službenoj web stranici igre, Lightfall će biti dostupan na PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S i PC-u putem Steam-a, Windows-a i Epic Games Store-a.Dok je Bungie kupio Sony u januaru 2022. godine, obje strane su izrazile interes da Destiny 2 ostane multiplatforma — tako da ne brinite, Xbox igrači, nećete biti u zaostatku (barem još uvijek).

Budućnost Destiny 2 nakon Lightfall-a

Bungie se ne samo obavezao na više sadržaja Destiny nakon Lightfall- a, već su čak i imenovali sljedeću ekspanziju.

Očekuje se da Destiny 2: Final Shape stigne 2024. godine, ali još uvijek nema puno detalja. Bungie je otkrio da je The Witch Queen „trenutak ubrzanja prema kraju“, ali kako taj kraj izgleda, može se nagađati – da li je to nova priča, a la faze Marvelovog filmskog univerzuma , ili je to verzija priče koju imamo Destiny 2 koja postoji zauvek?Ostaje da se vidi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice