Home » Hrana » Najbolji restorani u Madridu – Obilje tradicionalne španske kuhinje

Najbolji restorani u Madridu – Obilje tradicionalne španske kuhinje

Od aristokratske arhitekture Chamberija do kasnonoćnih barova Chueca, Madrid je jedan od najpopularnijih gradova u Evropi. Sa svjetski poznatim umjetničkim galerijama i uspješnom gastronomskom scenom, glavni grad Španije je savršena destinacija za duži odmor ili boravak tokom vikenda.

I ove godine Madrid dodaje još više kulturnih događaja na svoj repertoar. Tokom 2023. godine grad će odati počast jednom od najznačajnijih španskih umetnika, Pablu Pikasu, dok će u junu prestonica biti domaćin Primavera Sounda, jednog od najpoznatijih muzičkih događaja u zemlji.

Uz toliko uzbudljivih aktivnosti koje možete izabrati, odabrali smo naše omiljene stvari za jesti, vidjeti i raditi u ovoj energičnoj, kosmopolitskoj prijestolnici.

Koji su najbolji restorani u Madridu

“Doživljavamo gastronomsku revoluciju. Madrid je mjesto gdje možete doživjeti jedinstvena i ekskluzivna iskustva koja ne možete doživjeti u drugim dijelovima svijeta,” kaže Héctor Coronel, generalni direktor Turističke zajednice Madrida.

“U Madridu možete otići u najstariji restoran na svijetu, a to je Casa Botin, ili otići u restoran najboljeg kuhara na svijetu,kaže Davida Muñoza.”Nositelj Ginisovog rekorda.

Casa Botin osnovana je 1725. godine i od tada je bastion tradicionalne madrilske kuhinje. Ovo ipak nije restoran za vegetarijance, jer čak i jela od povrća dolaze sa obilatom porcijom iberijske šunke. Očekujte da ćete na meniju naći odojak, plodove mora i bogato meso.

Za one koji žude za nečim malo teatralnijim, DiverXO sa tri Michelinove zvjezdice Dabiz Muñoz bi mogao biti pravo mjesto. Proglašen “najboljim kuharom na svijetu” na dodjeli nagrada za najboljeg kuhara 2021. i 2022. godine, “enfant terrible” španjolske kuhinje  kombinuje tradicionalne španske okuse s azijskim i nordijskim uticajima.

Sa slavom i bogatstvom dolazi i duga lista čekanja, tako da ako za ovoga života planirate tamo jesti prijavi još jučer.A za sve nas kojima je to malo daleko od džepa,evo makar video od nas…ne,ne ništa niste dužni od nas je gratis 🙂

Izvor videa:Roberto Serrini • The Travelclast

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice