Dead by Daylight ima spisak pun nezaboravnih ubica. Ako horor ikone kao što su Freddy Krueger i Pyramid Head nisu vaša stvar, možete se obratiti originalnijim dodacima kao što je Ji-woon , K-pop zvijezda koja je postala serijski ubica. Najnoviji ubica igre se uklapa u taj  kalup. Adriana Imai, poznata kao Trgovac lobanjama, bogata je tehnološka direktorica koja, kada ne eliminiše konkurenciju kao svaki dobar monopolista, koristi lobanje svojih prošlih žrtava da napravi zračne bespilotne letjelice kako bi lovila svoje sljedeće ubistvo. Malo komplikovano? Definitivno, ali ona želi dodati nešto novo igri koja postoji od 2016.

Moć Trgovca lobanjama, Oči na nebu, omogućava joj da pošalje do četiri drona da izviđaju preživjele koje ima zadatak da eliminiše. Kada Imai pronađe svoje mete, može koristiti ručnu kandžu da ih eliminira. Pored Imaija, programer Dead by Daylight Behavior Interactive dodaje dva nova preživjela kao dio nadolazećeg ažuriranja igre “Tools of Torment”. Thalita i Renato Lyra su braća i sestre koji su porijeklom iz Brazila. Prije nego što su imali nesreću da budu bačeni u pakao koji je svijet Dead by Daylight , Thalita i Renato posjedovali su posao za letenje zmajeva koji je podučavao djecu u njihovoj lokalnoj zajednici. Njih dvoje dolaze sa pogodnostima za timski rad koji podstiču kooperativnu igru.

Tools of Torment neće predstaviti novu mapu, ali će doći sa podešavanjem postojeće arene Shelter Woods u igri koja postaje lovište The Skull Merchant-a. Ažuriranje možete igrati od 7. marta kada stigne na PC i konzole.