Home » Serije/filmovi » Šta će biti novo na ovogodišnjoj dodjeli Oskara?

Šta će biti novo na ovogodišnjoj dodjeli Oskara?

Vjerovatno najveći viralni trenutak 2022. godine bio je Will Smith koji je ošamario Chrisa Rocka na dodjeli Oskara, ali Akademija postavlja “krizni tim” kako bi osigurala da se tako nešto ne ponovi ove godine.

U intervjuu za Time , izvršni direktor Akademije filmske umjetnosti i nauke Bill Kramer objasnio je pripreme.

“Imamo cijeli krizni tim, nešto što nikada prije nismo imali, i mnogo planova”, rekao je Kramer. “Proveli smo mnoge scenarije. Stoga se nadamo da ćemo biti spremni za sve što možda trenutno ne očekujemo, ali planiramo za svaki slučaj.”

Akademija je priznala da je bila nepripremljena za prošlogodišnji incident, a producent Oskara Will Packer je čak priznao da “Uopšte nisam bio zabrinut.” Kramer je nastavio objašnjavati da ove godine Akademija želi biti spremna za svaki scenario.

“Zbog prošle godine, otvorili smo um za mnoge stvari koje se mogu dogoditi na dodjeli Oscara. Ali ovi krizni planovi – timovi i strukture za krizno komuniciranje koje imamo – omogućavaju nam da kažemo: ‘Ovo je grupa koja se mora vrlo brzo okupiti i rješiti problem.

Šamar je doveo do toga da je Smith dobio desetogodišnju zabranu dodjele Oskara . Glumac je od tada krenuo na više turneja izvinjenja , dok je Rock iskoristio taj trenutak uključivši ga u neke od svojih humorističnih emisija .

 Dodjela Oskara 2023. zakazana je za nedjelju, 12. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice