Home » Serije/filmovi » Novi filmovi Gospodaru prstenova sa Peterom Jacksonom

Novi filmovi Gospodaru prstenova sa Peterom Jacksonom

Credits:NewLine

Warner Bros. planira da snimi još filmova o Gospodaru prstenova – i žele Petera Jacksona u njemu.

Prema The Hollywood Reporteru, Warner Bros. se nada da će Jacksona i njegove pisce partnere  Fran Walsh i Philippu Boyens uključiti u svoje nadolazeće projekte – posebno nakon što je Amazon navodno uprskao stvar sa postojecim scenarijom.

Džekson nije imao veze sa Amazonovim Gospodarom prstenova: Prstenovi moći, iako su mu se u početku obratili. Nikada mu nisu poslali scenarije, a očigledno je bio uznemiren jer su ljudi vjerovali da je umiješan u seriju. Sada, kaže se u izvještaju, Jackson i njegovi pisci partneri pregovaraju sa Warner Bros. i New Lineom.

Obje kompanije postigle su višegodišnji ugovor sa Embracerom, švedskom kompanijom za igre na sreću koja je prošle godine kupila prava na franšizu Gospodara prstenova. Privremeni planovi za nove filmove objavljeni su tokom poziva za investitore Warner Bros. Discoveryja u februaru.

Peter Jackson režirao je trilogiju Gospodara prstenova, u kojoj su glumili Elijah Wood, Orlando Bloom, Sean Astin, Liv Tyler i Viggo Mortensen, i zaradio je preko 2,9 milijardi dolara na svjetskim blagajnama, a Povratak kralja osvojio je Oscara za najbolji film iz 2003. Godine 2012. Jackson se vratio da režira manje uspješnu trilogiju o Hobitu u kojoj je Martin Freeman glumio Bilba Bagginsa. JD Payne i Patrick McKay su voditelji serijala Rings of Power.

Predstojeći filmovi o Gospodaru prstenova još nemaju naslove niti datume izlaska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice