Home » Igre » Electronic Arts:Sve Nacionalne ženske fudbalske lige u FIFA23

Electronic Arts:Sve Nacionalne ženske fudbalske lige u FIFA23

Electronic Arts je najavio da će se udružiti sa Nacionalnom ženskom fudbalskom ligom (NWSL) kako bi u FIFA-i 23 uključili sve 12 timova u ligi. Igra će biti dostupna na svim platformama 15. marta.

“Uključivanje NWSL-a u EA SPORTS FIFA 23 je monumentalni događaj za ligu, igrače i milione fudbalskih navijača širom svijeta dok nastavljamo gurati granice za ženski nogomet”, rekla je Jessica Berman, povjerenica NWSL-a, u izjavi. Potpredsjednica EA Sportsa, Andrea Hopelain, je dodala: “Strastveni smo da EA SPORTS nastavi biti promotor promjena za ženski fudbal, a naše partnerstvo s NWSL i NWSLPA je još jedan korak koji poduzimamo kao organizacija kako bismo unaprijedili sport.”

Nastavila je: “Predani smo da budemo prvaci budućnosti fudbala i donesemo neusporedivu autentičnost milijonima fudbalskih navijača diljem svijeta.”

12 timova bit će dostupni u Kick Off, Tournament, Head to Head i Online Friendlies u igračkim modovima FIFA-e 23. Bit će tu i četiri stadiona NWSL-a, kao i autentični dresovi, zvijezde igrača i trofeji.

George Yang je slobodni pisac za IGN. Piše o industriji od 2019. godine i surađivao je s drugim publikacijama poput Insider, Kotaku, NPR-a i Varietyja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice