Home » Serije/filmovi » John Wick: Estetika nasilja u bajkovitom bijegu od stvarnosti

John Wick: Estetika nasilja u bajkovitom bijegu od stvarnosti

John Wick: Estetika Nasilja

Kada govorimo o John Wick seriji filmova, prva stvar koja nam pada na pamet je estetika nasilja. Svaki film u seriji prikazuje glavnog lika, Johna Wicka, kako ubija ljude kao rutinu. No, ono što je zanimljivo kod ove serije je činjenica da se nasilje u filmovima ne bavi moralnim opravdanjima ili obraćanjima savjesti.

Minimalistička Priča

Serija ima minimalističku priču sa malo riječi, ali ima pravila i kvazi-religijske elite koja dodaje zavjerničku atmosferu. John Wick je vješt atentator koji se bori protiv korumpiranih ljudi koji pokušavaju uništiti njegov mirni život. Keanu Reeves sjajno tumači lik Johna Wicka, a redatelj Chad Stahelski voli prikazati fizičku spremnost i gracioznost izvođača, koji su često brutalizirani, kroz krupne planove i srednje kadrove.

Najnoviji Film u Seriji

Najnoviji film u seriji, “John Wick: Chapter 4”, slijedi istu formulu kao i prethodni filmovi. Film sadrži nove likove i lokacije, ali ostaje vjeran svojoj nasilnoj estetici. Nasilje u filmovima je fantastično i odvojeno od stvarnosti, s malo povezanosti s brutalnošću stvarnog svijeta.

Privlačnost Serije

Privlačnost serije leži u tome što je to bajkovito bijeg od nereda i strahota svakodnevnog života. Serija nam nudi fantastičnu priču o odmetniku koji se bori protiv korumpiranog svijeta, a John Wick predstavlja ultimativnog junaka koji nas uči da se borimo protiv nepravde i da se nikada ne predajemo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice