Home » Igre » Hogwarts Legacy: Warner Bros obara rekorde prodaje

Hogwarts Legacy: Warner Bros obara rekorde prodaje

fotografija:.epicgames

Hogwarts Legacy obara rekorde prodaje, a Warner Bros očekuje još veći uspjeh na Nintendo Switchu

Warner Bros nedavno se pohvalio uspjehom svoje najnovije igre, Hogwarts Legacy, koja je za samo dvije sedmice prodaje postala veliki hit. U prvih 14 dana, igra je prodana u 12 miliona primjeraka, a do danas se broj prodatih kopija popeo na 15 miliona, čime je zaradio više od milijardu dolara. Ovo je peti put da je Warner Bros gaming franšiza dostigla ovu zaradu.

Hogwarts Legacy je prva igra u istoimenom serijalu, koju je razvio studio Avalanche Software. Unatoč tome, studio već zapošljava za novu, još nenajavljenu AAA igru, što bi mogao biti nastavak Hogwarts Legacyja.

Sada kada je igra dostupna za PlayStation 4 i Xbox One, Warner Bros očekuje još veći uspjeh kada se igra pojavi na Nintendo Switchu krajem jula. Očekuju veliku bazu igrača koji još nisu uspjeli nabaviti nove konzole, kao i jaka japanska podrška za Harry Potter franšizu.

Hogwarts Legacy je role-playing igra smještena u svijet Harry Pottera. Igrači imaju priliku postati studenti Hogwartsa i istražiti svijet magije, naučiti magične čini i susresti se sa raznim čudovištima. Ova igra se vrlo dobro prodaje i očekuje se da će nastaviti rasti u popularnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice