Home » Putovanja » Najsigurnije zemlje za putovanje u 2023

Najsigurnije zemlje za putovanje u 2023

fotografija:Tatev Monastery, Armenia | Volodymyr Goinyk/Shutterstock

Najsigurnije zemlje za putovanje u 2023. godini prema Berkshire Hathaway Travel Protection

[divider top=”no” style=”default” divider_color=”#fa5e5e” link_color=”#f75b5b” size=”12″ margin=”20″]

Berkshire Hathaway Travel Protection, američka kompanija za putno osiguranje, objavila je listu najsigurnijih zemalja za putovanje u 2023. godini. Na ovoj impresivnoj listi, od ukupno 15 zemalja, čak 11 se nalazi u Evropi, a prvo mjesto zauzima Nizozemska.

Godišnji pregled kompanije Berkshire Hathaway Travel Protection otkriva 15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2023. godini. Ova lista se sastoji od 11 evropskih zemalja, a među njima su Belgija, Velika Britanija, Irska, Španija, Švicarska, Švedska, Njemačka, Norveška, Island, Danska i Nizozemska.

Rangiranje ovih zemalja se vrši na osnovu različitih faktora, uključujući rezultate anketa putnika, Globalni indeks mira (GPI), najnovije savjete američkog State Departmenta o putovanjima i GeoSure Global rezultate koji obuhvataju kriminal, zdravlje i upozorenja za putovanja u većim gradovima. Važno je napomenuti da neke zemlje, kao što je Finska, nisu bile obuhvaćene ovom analizom.

Van Evrope, na listi najsigurnijih zemalja za putovanje su i Australija, Kanada, Novi Zeland i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ova lista pruža putnicima korisne informacije o destinacijama koje su ocijenjene kao sigurne. Putnici mogu biti sigurni da će njihova putovanja u ove zemlje proći bezbjedno i da će imati pozitivno iskustvo.

Berkshire Hathaway Travel Protection završava svoje saopćenje zahvaljujućići svim igračima koji su doprinijeli ovom uspjehu. “Ne bismo to mogli postići bez vas!” – ističu iz ove kompanije.

Ako planirate putovanje u 2023. godini, ova lista najsigurnijih zemalja za putovanje može biti od velike pomoći pri odabiru vaše destinacije. Bezbjednost je uvijek na prvom mjestu, stoga je važno informisati se o najaktuelnijim savjetima i preporukama prije nego što krenete na put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice