Home » Igre » Windows 11 Copilot: Novi napredni lični pomoćnik

Windows 11 Copilot: Novi napredni lični pomoćnik

Windows 11 Copilot: Napredni lični pomoćnik temeljen na umjetnoj inteligenciji

[divider top=”no” style=”default” divider_color=”#fa5e5e” link_color=”#f75b5b” size=”12″ margin=”20″]

U danima kada je Halo serijal bio popularan, Microsoft je pokušao uvesti virtualnog pomoćnika inspirisan likom Cortane iz Halo igara u Windows operativni sistem. Međutim, sada kada popularnost Haloa opada, Cortana je na putu da bude zamijenjena naprednijom oblikom umjetne inteligencije pod nazivom Copilot.

Windows Copilot će biti dodatak koji će se pojavljivati kao skočni prozor na desnoj strani ekrana i služit će kao lični pomoćnik. Pokretan tehnologijom umjetne inteligencije koja se temelji na Chat-GPT 4 i Bing Chat, Copilot će, uz vašu dozvolu, moći obaviti više zadataka nego što je Cortana mogla. Dok je Cortana uglavnom bila podsjetnik, Copilot će moći, na primjer, promijeniti postavke Windowsa prema vašim uputama, što će vam omogućiti da se ne morate snalaziti po različitim izbornicima.

Međutim, neki se možda neće svidjeti činjenica da će Copilot moći pratiti vaše aktivnosti na računalu. Na primjer, ako otvorite dokument ili web stranicu, Copilot će moći sažeti sadržaj i pročitati vam sažetu verziju na vaš zahtjev.

Naravno, Copilot će također imati i mogućnosti za razgovor o životnom smislu, savjete o braku i slično. Microsoft navodi da Copilot neće zamijeniti pretraživanje u Windowsima – barem ne još. No, u budućnosti AI sustavi bi mogli postati još napredniji.

Testiranje Windows 11 Copilota započet će sljedećeg mjeseca, a korisnici Windowsa 11 mogli bi ga dobiti kasnije ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice