Home » Igre » ChatGPT: Šta je to i kako radi?

ChatGPT: Šta je to i kako radi?

ChatGPT: Šta je to i kako radi?

ChatGPT je pre-trained generative transformer chatbot koji je razvio OpenAI. To znači da je ChatGPT treniran na ogromnoj količini tekstualnih podataka, što mu omogućava da generiše tekst koji liči na ljudski jezik. ChatGPT se može koristiti za sve vrste svrha, kao što su pisanje kompjuterskog koda, služenje kao virtuelni pomoćni chat bot, generisanje sadržaja, pa čak i pisanje novinskih članaka.

ChatGPT je postao izuzetno popularan od kada je objavljen u novembru 2022. godine. Ima više od 100 miliona mjesečno aktivnih korisnika i rangira se visoko na Googleovim najtraženijim pojmovima.

Kako radi ChatGPT?

ChatGPT koristi specifičnu arhitekturu dubokog učenja koja se zove transformer. Transformeri su postali popularni u zadacima obrade prirodnog jezika zbog svoje sposobnosti da rukuju ovisnostima velikog dometa i svojim mogućnostima paralelizacije.

Kada ChatGPT dobije upit, prvo ga pretvara u niz brojeva. Zatim, koristi transformer arhitekturu da generiše odgovor koji odgovara upitu. Odgovor može biti tekst, kod, ili bilo šta drugo što ChatGPT može da generiše.

Šta je budućnost ChatGPT-a?

ChatGPT je još uvijek u razvoju, ali ima veliki potencijal. U budućnosti, ChatGPT bi mogao biti korišćen za sve vrste svrha, od pisanja novinskih članaka do kreiranja virtualnih svetova.

Svi „objašnjavajući“ članci su potvrđeni od strane provere činjenica da su tačni u trenutku objavljivanja. Tekst, slike i veze mogu se kasnije uređivati, uklanjati ili dodavati kako bi informacije bile ažurne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice