Home » Serije/filmovi » Leonardo DiCaprio kupuje kuću pored kuće u Los Anđelesu za Božić

Leonardo DiCaprio kupuje kuću pored kuće u Los Anđelesu za Božić

Ovog Božića, Oscarom nagrađen glumac Leonardo DiCaprio počastio se novom nekretninom na kultnom Hollywood Hillsu. Platio je impresivnih 10,5 miliona dolara za susednu kuću, još jedan dodatak njegovoj već postojećoj imovini.

Kuća, koja se nalazi na sjevernom kraju njegovog postojećeg posjeda, izgrađena je 1963. godine. Skriven od pogleda prolaznika, nalazi se iza guste živice. Ova nekretnina se prostire na preko 3.500 kvadratnih metara i ima četiri prostrane spavaće sobe i četiri luksuzna kupatila.

Detalji o ovoj kući su relativno oskudni, jer nikada nije javno oglašena na tržištu nekretnina. Ipak, možemo zamisliti da je to impresivan dom koji odražava DiCapriov prepoznatljiv stil i ukus.

Gospodin DiCaprio, star 48 godina, koristio je društvo sa ograničenom odgovornošću povezano sa svojim dugogodišnjim poslovnim saradnikom Robertom Hrtićem za kupovinu ove nekretnine. Slavni glumac ima istoriju sporova sa komšijama, uključujući tužbu iz 2007. godine u kojoj su ga komšije optužile za nemar prilikom izgradnje košarkaškog terena, tvrdeći da je izgradnja destabilizovala njihovu imovinu. Ovaj spor je konačno riješen 2009. godine.

DiCaprio se prvi put preselio u ovaj kvart 1990-ih nakon što je kupio imanje od Madone za 2,5 miliona dolara. Njegova sadašnja nekretnina sada se sastoji od pet susjednih parcela koje zajedno zauzimaju više od 5 hektara, što mu daje puno prostora i privatnosti.

Osim ove kupovine, DiCaprio je ove godine prodao skoro sto godina staru kuću u Los Anđelesu, a ranije je prodao i Red Oak Manor, koji je 2018. kupio od muzičara Mobija za 4,19 miliona dolara.

Jasno je da ovaj talentovani glumac i ekolog ima izuzetan ukus i uživa u stvaranju impresivnih domova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice