Home » Hrana » Begova čorba sa pilećim mesom i bamijom: Recept za ukusnu čorbu

Begova čorba sa pilećim mesom i bamijom: Recept za ukusnu čorbu

 https://www.kalcess.net/signup 

Begova supa je jelo koje vas neće ostaviti ravnodušnim. Kombinirajući pileće meso i bamiju, ovaj gulaš donosi jedinstvenu kombinaciju okusa i tekstura. Poželjna zbog svoje rijetkosti i reputacije afrodizijaka, bamija čini ovu supu ne samo ukusnom, već i posebnom. U ovom receptu ćemo vas voditi kroz pripremu Begove čorbe korak po korak, otkrivajući tajne ovog jedinstvenog jela.

Sastojci:

400 grama piletine ili pilećeg mesa
200 grama korjenastog povrća (šargarepa, peršun, celer)
50 grama putera
50 grama brašna
20 grama sušene bamije
1 žumanca
50 grama pavlake ili mlečne pavlake
Sok od pola limuna
1 lovorov list
Malo soli i bibera

Priprema:

Priprema mesa: Započnite pranjem piletine ili pilećeg mesa, stavite u šerpu i prelijte vodom. Posolite po ukusu i dodajte očišćeno korjenasto povrće, uključujući šargarepu, peršun, celer i lovorov list. Kuvajte dok meso ne omekša. Nakon što je meso skuvano, supu procijedite, meso odvojite od kostiju i narežite na sitne kockice. Isto uradite i sa povrćem.

Priprema sosa:

U drugom loncu otopite puter i dodajte brašno. Pržite brašno dok ne porumeni, a zatim polako ulijte pileću juhu. Kuvajte na srednjoj vatri oko 15 minuta. Dodati narezano meso i povrće i zajedno prokuhati. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Dodatak u  bamiju:

Dok se čorba hladi, skuhajte suhu bamiju u vodi sa malo limunovog soka. Ocijedite, dobro isperite i dodajte u supu. Ponovo prokuhati.

Završni dodaci:

Posebno umutiti žumanca sa pavlakom ili mileramom, a zatim ovu smesu umešati u čorbu. Dodajte limunov sok i malo putera, posolite i pobiberite po ukusu.

Posluživanje:

Prije upotrebe, najbolje je namočiti bamiju u vodi i ostaviti da nabubri, a zatim je isprati u nekoliko voda. Prije dodavanja u juhu, preporučuje se da bamiju kratko prokuvate u vodi nekoliko minuta. Begova supa je spremna za serviranje!

zaključak:

Begova supa nije samo obrok, već pravo iskustvo ukusa. Ovaj gulaš spaja tradiciju i ekskluzivnost na tanjiru, čineći ga posebnim. Nemojte da vas odvrati rijetkost bamije; isprobajte ovaj recept i otkrijte čaroliju Begove čorbe. Vaši gosti će biti oduševljeni ovim jedinstvenim jelom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice