Home » Igre » Svjetsko prvenstvo u League of Legendsu 2023

Svjetsko prvenstvo u League of Legendsu 2023

 Photo credit: Riot Games 

Svjetsko prvenstvo u sezoni 2023., poznato kao Worlds 2023, je kulminacija esport sezone League of Legends 2023. i okuplja elitne timove iz cijelog svijeta. Dugo očekivani događaj, koji se održava u Južnoj Koreji, uvodi nekoliko značajnih promjena u formatu, poboljšavajući takmičarsko iskustvo. S ciljem krunisanja svjetskog prvaka i osvajanja prestižnog Summoner’s Cupa, turnir počinje kao jedan od najiščekivanijih eSports događaja godine.

Faza Svjetskog prvenstva 2023. uključuje tri ključne faze:

Faza igranja: Ova faza će se održati od 10. do 15. oktobra u LoL Parku u Seulu. U ovom početnom dijelu turnira osam ekipa će se takmičiti za prolaz u narednu rundu. Početne utakmice započinju u 03:00 ET / 00:00 PT. Samo dvije ekipe iz ove faze će proći na sljedeću razinu.

Švicarska etapa: Ovaj revolucionarni korak za Svjetsko prvenstvo 2023. uključuje švicarski sistem takmičenja. Šesnaest timova će se takmičiti u ovoj fazi, uključujući 14 kvalifikatora i 2 pobjednika. Nakon dvije runde utakmica, samo osam timova će nastaviti u nokaut fazu. Švicarska bina će se održati od 19. do 23. i 26. do 29. oktobra u KBS Areni u Seulu. Utakmice započinju u 03:00 ET / 00:00 PT, omogućavajući svim gledateljima da prate uzbuđenje u realnom vremenu.

Nokaut faza: Nokaut faza počinje četvrtfinalom od 2. do 5. novembra. Nakon toga, od 11. do 12. novembra će se odigrati polufinale, a svi mečevi se igraju u Gimnaziji Sajik u Busanu.Polufinala će se održati od 11. do 12. novembra u dvorani Sajik Gimnasium u Busanu, s početkom u 03:00 ET / 00:00 PT.

Najuzbudljiviji trenutak čitavog događaja biće finale League of Legends World Championship 2023. Finale će se održati 19. novembra u Gocheok Sky Dome u Seulu, najvećoj zatvorenoj areni u Južnoj Koreji, koja je ujedno i domaćin bejzbol tim Kiwoom Heroes.

Svjetsko prvenstvo 2023. obećava spektakularno iskustvo za gledaoce i strastvene fanove League of Legends. Pratite ovaj impresivan turnir da vidite koji će tim biti okrunjen svjetskim šampionom i osvojiti prestižni Summoner’s Cup. Esports nikada nije bio uzbudljiviji!

Vrh stranice