Home » Igre » Riot Games predstavlja novi bend iz svijeta League of Legends – Heartsteel

Riot Games predstavlja novi bend iz svijeta League of Legends – Heartsteel

Riot Games, kompanija poznata po popularnoj igrici League of Legends, najavila je dolazak svog najnovijeg virtuelnog benda – Heartsteel. Ovaj bend se sastoji od šarmantnih likova iz igre, uključujući Ezrela, Kayna, Apheliosa, Yonea, K’Santea i Setta.

Heartsteel će svoj debi obilježiti pjesmom “Paranoia”, a osim virtuelnih članova benda, u nastupu će učestvovati i pravi muzičari poput Baekhyuna, ØZI-ja, Tobija Loua i Cal Scrubyja. Šta možemo očekivati ​​od ovog uzbudljivog novog dodatka u svijet League of Legends?

Heartsteel – Grupa sa karakterom

Riot Games opisuje Heartsteel kao grupu “dinamičnih drznika posvećenih neospornoj individualnosti i kreativnom izražavanju”. Njihova misija je da na svoj način utiraju put ka uspjehu, a njihova muzika crpi inspiraciju iz modernih muzičkih kolektiva i različitih muzičkih žanrova. Ovo stvara hrabar i jedinstven identitet benda koji će vjerovatno privući mnoge obožavatelje. Iako se još ne zna šta nam tačno Heartsteel donosi u svojoj muzici, to će sigurno biti nešto posebno.

Nastavak muzičke euforije

Heartsteel se pridružuje impresivnoj postavi virtuelnih muzičkih grupa u svijetu League of Legends. K-pop senzacija K/DA, hevi metal bend Pentakill i hip-hop grupa True Damage već su oduševili fanove svojim muzičkim podvizima. Imao je priliku da svjedoči spektakularnim nastupima ovih bendova tokom League of Legends Svjetskog prvenstva. Riot Games je poznat po pružanju nezaboravnih muzičkih nastupa na svojim eSports događajima, tako da možemo očekivati ​​da će i Heartsteel donijeti svoj dio uzbuđenja.

Zajednica League of Legends ima mnogo čemu da se raduje dolaskom benda Heartsteel. Njihova muzika obećava da će biti jedinstvena i uzbudljiva, a spektakularni nastupi virtuelnih bendova na League of Legends World Championshipu postali su prava tradicija. Sa finalnim događajem zakazanim za 19. novembar, očekuje se da će Heartsteel pružiti pravu muzičku poslasticu.

Sve u svemu, ljubitelji League of Legends i muzike sigurno će biti uzbuđeni zbog ovog najavljenog virtuelnog benda. Možemo samo čekati i vidjeti kako će se Heartsteel predstaviti svijetu.

Virtuelni bend će objaviti svoj prvi singl, PARANOIA, u ponedeljak (23. oktobra). Muzički spot će biti dostupan na YouTube-u preko Leage of Legends kanala.

Vrh stranice