Home » Hrana » Recept za Piletinu s Maslacem od Limuna i Začinima

Recept za Piletinu s Maslacem od Limuna i Začinima

Image by stockking on Freepik

Da biste oživeli svoju kulinarsku kreativnost i zadovoljili nepce svojih gostiju, donosimo vam recept za ukusnu piletinu sa limunovim puterom i začinima. Ovaj jelo spoj je sočnih pilećih grudi, osvežavajućeg limuna i aromatičnog začinjenog putera, što ga čini savršenim izborom za bilo koju priliku. Pratite naše korake kako biste stvorili neodoljiv obrok koji će sigurno ostaviti svi impresionirani.

Sastojci:

  • 4 pileća prsa
  • 2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Vegeta (ili so i biber po ukusu)

Začinjen puter:

  • 100 g putera sobne temperature
  • 1 kašika sušenog bilja po izboru
  • Korica i sok od 1 limuna

Zajedno ćemo naučiti kako pripremiti začinjeni puter, pripremiti piletinu i servirati ovu ukusnu poslasticu. Ali pre nego što zaronimo u detalje, hajde da zajedno istražimo kako ova kombinacija sastojaka može postati prava gozba za vaše čulo ukusa.

Upute:

Priprema začinjenog maslaca:

  1. U manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature, sušeno bilje, koricu i sok limuna. Sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.
  2. Na prozirnu foliju razmažite pripremljeni začinjeni maslac u tankom sloju. Zarolajte da dobijete oblik valjka promjera 1,5-2 centimetra, stisnite krajeve folije i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Priprema piletine:

  1. Pileća prsa na nekoliko mjesta vodoravno zarežite nožem. Pospite ih Vegetom (ili solju i paprom po ukusu), nakapajte maslinovim uljem, popaprite, dobro utrljajte začine u meso i ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da se začini sjedine s piletinom.
  2. Na zagrijanu tavu stavite pripremljene filete, pokrijte ih ploškama od jednog limuna, a sa strane stavite drugi limun narezan na četvrtine. Pecite dok piletina s donje strane ne požuti i počne se odvajati od tave. Ploške limuna maknite sa strane, piletinu okrenite i nastavite peći po potrebi okrećući dok meso ne bude gotovo.

Posluživanje:

  1. Na tanjur za posluživanje stavite meso.
  2. Na svaki komad mesa stavite plošku maslaca sa začinima, plošku limuna, ukrasite četvrtinama limuna i poslužite sa salatom od samonikle salate.

Savjet:

  • Sok i ploške limuna dati će sočnost i održanu čvrstoću nježnom pilećem mesu.
Vrh stranice