Home » Tehnologija » Windows XP džemper!

Windows XP džemper!

(Image credit: Microsoft)

Ako vam nedostaje Windows XP, Microsoft ima posebno iznenađenje za vas ove praznične sezone – kultnu pozadinu “Bliss” u obliku ružnog prazničnog džempera!

Svake godine Microsoft kreira ružan praznični džemper koristeći retro logotipe kompanije. Ove godine su odabrali Windows XP iz ranih 2000-ih. Rezultat je pulover sa zloglasnom Windows XP zadanom pozadinom, poznatom kao “Bliss”. Cijeli pejzaž – zelena brda, plavo nebo i bijeli oblaci – sada je sačuvan na džemperu koji možete kupiti za 69,99 dolara.

(Image credit: Microsoft)

Pozadina Bliss, iako može izgledati kao kompjuterski generirana slika, zapravo je prava fotografija snimljena 1996. godine u okrugu Sonoma u Kaliforniji. Fotograf Charles O’Rear, autor fotografije, potvrdio je da nije bilo digitalne manipulacije. Prodao je fotografiju prije nego što ju je Microsoft izabrao kao pozadinu za Windows XP.

Prvobitno mjesto na kojem je fotografija snimljena postao je vinograd, tako da je nemoguće ponovo stvoriti identičnu sliku. Kako bi zadržao kultni pejzaž, Microsoft sada nudi opciju nošenja pozadine Bliss u obliku prazničnog džempera.

(Image credit: Microsoft)

Pulover je dostupan za kupovinu u Xbox Store-u, ali Microsoft upozorava da će biti dostupan samo u ograničenim količinama. Prihod od prodaje ovog specijalnog džempera ići će u korist Nature Conservancy, organizaciji posvećenoj zaštiti životne sredine. Ako želite osvježiti svoju prazničnu garderobu i podržati dobar cilj, ovaj džemper može biti savršen izbor.

Vrh stranice