Home » Hrana » Brad Pitt predstavlja novi Petite Fleur šampanjac po cijeni od 100 eura

Brad Pitt predstavlja novi Petite Fleur šampanjac po cijeni od 100 eura

Champagne Petite Fleur: Nova pristupačna opcija

Bred Pit je zajedno sa svojom tadašnjom suprugom Anđelinom Džoli ušao u svet šampanjca pre više od decenije kada su kupili imanje Chateau Miraval. Ova vinarija je postala poznata po proizvodnji roze vina i šampanjca, u saradnji sa porodicom Perin. Bred Pit je 2020. godine predstavio svoj prvi roze šampanjac, Fleur de Miraval, koji je postao izuzetno popularan među ljubiteljima šampanjca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @familleperrin

Vinarija Brada Pitta, posvećena proizvodnji roze šampanjca, sada je lansirala novi šampanjac pod nazivom Petite Fleur. Brut šampanjac se pravi od sorti Chardonnay i Pinot Noir iz vinograda u oblasti Cote de Blancs, u blizini grada Verto.

Dizajn i značenje imena

Petite Fleur se razlikuje od svog prethodnika, Fleur de Miraval, posebno u procesu vinifikacije, ali još uvijek sadrži nježne cvjetne arome. Cijena ovog novog Breda Pit šampanjca je oko 100 eura, što ga čini znatno pristupačnijim od svog prethodnika. Na tržištu će biti dostupno 20.000 boca ovog novog šampanjca.

Na etiketi ovog šampanjca nalaze se prezimena 3 partnera u vinariji – Pitt, Peters i Perrin, dok dizajn boce podsjeća na dizajn prethodnog šampanjca, Fleur de Miraval. Ime Petite Fleur, što doslovno znači “mali cvijet”, omaž je Sidneyu Bechetu, američkoj legendi džeza, koji je, poput Brada Pitta, gajio strast prema Francuskoj i njenim vinima.

Pored šampanjca, Bred Pit je nedavno lansirao i svoj džin The Gardener u saradnji sa porodicom Perin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrh stranice