Home » Serije/filmovi » Jack Black je osigurao ulogu u Minecraft filmu

Jack Black je osigurao ulogu u Minecraft filmu

Jack Black, poznati američki glumac, potvrdio je svoju ulogu u filmskoj adaptaciji Minecrafta nakon što je već oduševio publiku glasom Bowsera u filmu Super Mario. Ova vijest stiže preko portala Deadline, a Black će u filmu tumačiti lik Stevea.

Glumac je podijelio svoje oduševljenje projektom putem Instagrama, gdje ga je upoznao sa fanovima čitajući priručnik za osnove igranja Minecrafta. Ovaj potez sugerira da je Black ozbiljan po pitanju uloge i da želi dobro shvatiti svijet popularne igre prije nego što se posveti snimanju.

Ovo nije prva asocijacija Jacka Blacka na filmske adaptacije popularnih video igrica. Prethodno je davao glas Bowseru u filmu The Super Mario Bros., a pojavit će se iu verziji Borderlandsa uživo.

Pored Jacka Blacka, glumačku ekipu Minecraft filma čine Jason Momoa, Emma Myers, Sebastian Eugene Hansen i Danielle Brooks. Iako su detalji o samom filmu još uvijek ograničeni, očekuje se da će adaptacija najprodavanije igre u povijesti gledaocima pružiti jedinstvenu i uzbudljivu avanturu.

Očekuje se da će film biti završen i predstavljen javnosti 2025. godine. Pratite najnovije informacije o ovom filmskom projektu kako biste saznali više o Jackovoj ulozi i samoj priči koja će oživjeti svijet kockica na velikom platnu.

Vrh stranice